Hogyan lehet menő akár egy acél bejárati ajtó is?

Lehet menő egy acél bejárati ajtó is
Lehet menő egy acél bejárati ajtó is?

Ha a menő cuccok kerülnek szóba, kevesen gondolnánk egy ajtóra. Bebizonyítjuk, miért lehet nagyon kúl dolog akár egy acél bejárati ajtó is.

Talán Ön is azok közé tartozik, aki próbálja magát menő dolgokkal körülvenni. Legyen szó kocsiról, óráról, ékszerekről, ruházatról, egy tabletről vagy éppen a mobilról, fontos szempont ez. Nem mindegy, hogy munkatársai vagy az ellenkező nem képviselői mit látnak Önön vagy Önnél, vagy éppen milyen zenét hallgat.

Mivel az előbbi példák mind viselhető tárgyakat mutattak be, talán meglepő azt mondani? Egy acél bejárati ajtó is lehet menő cucc!

Aktív vs. passzív biztonság

Megszoktuk, hogy tárgyaink többségét aktívan használjuk. Az imént említett mobilt vagy autót „megfogjuk” és használjuk, méghozzá aktív módon.

Egy bejárati ajtó – bár nem tudjuk magunkkal vinni – a passzív eszközök körébe tartozik. Beépítését követően egy helyben marad, otthona őreként.

Egy acél bejárati ajtó is erős – de titkolja

Megfigyelte már, hogy az erős és egészséges, vagy annak tűnő emberekhez és tárgyakhoz vonzódunk az életben? A hölgyeknél a fiatalság képe párosul a termékenységgel, melynek egyik jele az arc pirossága – ezért használnak a hölgyek arcpirosítót. A férfiaknál sem véletlenül a fordított háromszög alakja az ideál: széles váll, relatíve szűk csípő. Erőt sugárzó és védelmet nyújtani képes tulajdonságokra utal az ilyen kinézet.

Tárgyainknál sincsen ez másképp. Egy gyors motorkerékpár, egy erős kocsi, egy kiváló anyagokból összerakott – például fém fedelű – laptop bizalmat ébreszt és szívesebben használjuk, mitn egy gagyi terméket.

A fenti pozitív tulajdonságok mindegyikével bír egy acél bejárati ajtó is. Szerkezete acélból készült, azt pedig az ajtó mindkét oldalán acéllemezek burkolják. Az ajtóból annak bezárásakor kivágódó tüskék a masszív ajtótokba hatolva egy széf ajtajának biztonságosságát idézik fel – és a hasonlat nem is áll olyan messze a valóságtól. Még egy belépő szintű acél bejárati ajtó is sokkal biztonságosabb, mint a legdrágábban mért műanyag vagy fa bejárati ajtó.

Kinézet

Az előbb taglalt biztonságot sok bejárati ajtó esetén cserélhető faburkolat takarja, mely alapján azt hihetnénk: egy fa bejárati ajtó ál előttünk. A valódi faburkolat tehát gusztusos kinézetet kölcsönöz, miközben a biztonság terén semmiféle kompromisszumot nem jelent. Egy acél bejárati ajtó is lehet pontosan ugyanolyan vonzó, mint bármelyik másik típus.

Menő design, atombiztos védelem, erő minden téren – talán sikerült meggyőznünk, miért lehet kúl egy acél bejárati ajtó is. Ossza meg velünk tapasztalatait, kíváncsiak vagyunk, Önnél milyen ajtó teljesít szolgálatot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *