Hogyan legyen ápoltabb a bőre és legyen vonzóbb a másik nem számára

Szeretne fiatalos és egészséges hatást kelteni? A másik nem érdeklődését fenntartani? Arcápolási tippjeink segítenek, hogy elégedetebb legyen önmagával.

Az arcápolás a hölgyek körében régóta ismert terület. Se szeri se száma a különböző arcápolási termékeknek, melyek fiatalos megjelenést és egészséges arcbőrt ígérnek. A gyártók azonban sikerrel rábírták a férfiakat is, hogy elkezdjenek az arcbőrükel foglalkozni, így jutva egy új és jövedelmező piachoz.

Cikkünkkel szeretnénk segítséget nyújtani a számtalan termék közötti eligazodásban, hogy az Ön arcbőre is egészségesebb legyen és pénztárcája se nyögjön a kelleténél jobban.

Melyek az alapvető termékek?

Arclemosó

Az arcápolás első lépése. Smink esetén elengedhetetlen, hiszen az arcápolási termékeket értelmetlen lenne a sminkréteg fölé felhordani, akadályozva ezzel felszívódásukat. Ha Ön nem sminkel, akkor is érdemes ilyen típusú terméket használnia. A bőr faggyúmirigyei által termelt zsírok, a nap során az arcbőrre lerakódott kosz, az elhalt hámsejtek mind közreműködnek abban, hogy a különböző arcápolási termékek ne tudják kifejteni hatásukat.

Emulzió

A víz és a különböző zsírok és olajok nem keverednek egymással. Egyes hatóanyagok vegyítése érdekében azonban mégis kívánatos ezt elérni. Ennek megoldására jöttek létre az emulziók. A felhordást követően a készítmény víztartalma eltávozik.

A hatás tekintetében az egyik gyakori cél emulzió esetén a ránctalanítás. A legutóbbi technológiákat alkalmazó gyártók egyik kedvenc hatóanyaga a retinoid. A retinoid feldolgozott retinolt jelent, mely sokkal kíméletesebb a bőrrel, mintha közvetlenül „nyers” retinolt kennénk rá.

Hidratáló

Az arcápolás utolsó részeként fontos, hogy a bőr elvesztett nedvességtartalmát pótolja. Télen, illetve a hidegebb időszakokban ez kézenfekvőnek tűnik. Nyáron vagy melegebb időben sem elhanyagolható azonban a hidratáló szerepe.

A melegebb időszakokban a fényvédelem egy másik kiemelt szempont. A bőr öregedéséhez az egyik leginkább hozzájáruló tényező a nap káros UV-sugárzása. Éppen ezért fontos, hogy nyáron mindenképp fényvédőkrémet tartalmazó hidratálót használjunk.

Ha retinoidokat tartalmazó emulziót használ, a nyári időszakon kívűl is kötelező a fényvédős  – SPF-jelölésű  – hidratálókrém használata, mert a retinoid hatására az arcbőr fokozottan érzékennyé válik.

+1: kerülje a klímát

A klímaberendezés szárítja bőrét. Ha lehetősége van rá, ne engedje közvetlenül magár a ideg levegőt, még nagy melegben sem!

Segítettünk tisztábban látni a bőrápolás területén? Használ más típusú termékeket is? Várjuk hozzászólását!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *